Over

Crica specialist in versnijden van comfortschuim

In 1955 is Crica opgericht door de opa van de huidige eigenaar, destijds gevestigd in Alkmaar. De naam Crica is ontleent aan het carderen van crin-vegetal, een activiteit die destijds veelvuldig werd uitgevoerd.

De groothandel richtte zich in eerste instantie op de verkoop van meubelfournituren en vulmaterialen. De belangrijkste afnemers waren destijds de meubelindustrie en de matrasindustrie.

Met de doorbraak van moderne vulmaterialen, zoals polyether en polyethervlies, in de jaren ’60 ontstond bij de afnemers steeds meer de behoefte aan ‘op maat gemaakte’ producten.  Door deze ontwikkeling heeft Crica zich sterk gericht op de productie van  ‘maatwerk’ voor de meubelindustrie.

speciaal werk crica.nl

De ontwikkeling van nieuwe en verbeterde kunststofproducten, zoals HR- en CMHR-schuimen in de jaren ’80 gaf een nieuwe impuls aan de toepassingsmogelijkheden van kunststof schuimen. Hierdoor is Crica ook in andere industriële segmenten, zoals de scheep- en luchtvaart actief.

In de loop der jaren is het machinepark sterk uitgebreid. Er is nu dan ook sprake van een uiterst efficiënte productie-unit, waar de meest gevarieerde opdrachten worden uitgevoerd.

Als onafhankelijke onderneming kent Crica als geen ander de weg in het brede aanbod van kunststof(schuim)producten. Bij de keuze van deze producten, die als basismateriaal dienen voor verdere verwerking, staat een goede en constante kwaliteit hoog in het vaandel.

Daarnaast kunt u, door de persoonlijke betrokkenheid van de medewerkers van Crica, zeker zijn van een efficiënte en correcte uitvoering van uw wensen.